You are currently viewing Juha Salminen & Kaukomaa – Full of memories Lauri Vilpun lauluja

Juha Salminen & Kaukomaa – Full of memories Lauri Vilpun lauluja

Juha Salminen & Kaukomaa levyttää jälleen!

Juha Salminen & Kaukomaa on yhtye, joka keikkaili ahkerasti noin kymmenen vuoden ajan 90-luvun puolivälistä aina 2002 vuoteen saakka. Yhtyeessä soittivat tuolloin Juha Salminen: laulu ja bassokitara, Rami Hänninen: soolokitara ja haitari, Lauri Vilppu: komppikitara ja Olli Lehti: rummut.

Vuonna 2017 bändin komppikitaristi Lauri menehtyi ja vuonna 2019 kunniakseen pidettiin muistokonsertti. Juha Salminen & Kaukomaa kokosi rivinsä hyvän ystävän muistoa kunnioittaen ja esiintyi yhdessä 20 vuoden tauon jälkeen. Laurin tilalla komppikitaraa konsertissa soitti Sauli Mäkimattila.

”Tuon konsertin yhteydessä muistettiin, että Lauri oli paitsi kitaristi, myös lauluntekijä. Vanhoista arkistoista löytyi hänen tekemiään, osittain keskeneräisiä lauluja. Tästä heräsi idea, että nuo laulut pitäisi saada kaikkien kuultavaksi!”

”Keväällä 2023 viimeisteltiin Vk-studiolla kolme Laurin tekemää laulua ja hammond-urkujen ääreen saatiin alkuperäinen studiomuusikko Miikka Törmälä, aivan kuin bändin levytyksillä yli 20 vuotta sitten.” Juhan Salminen kertoo.

Juha Salminen: laulu ja bassokitara
Rami Hänninen: kitara
Olli Lehti: rummut
Sauli Mäkimattila: kitara
Miikka Törmälä: hammond-urut