You are currently viewing Tuure Koski  – Mental models

Tuure Koski – Mental models

Mental Models – Tuure Koski

Tuure kertoo: Soljumo julkaisee uuden jazzalbumini ”Mental Models”.
Edellisestä oman nimeni sisältävän albumin julkaisusta ehtikin jo kulua yli 15 vuotta aikaa.

Levyn musiikillisena lähtökohtana toimii 1960–1970-lukujen vaihteen jazzilmaisu, jossa esiin nousevat muusikoiden improvisoiva kommunikaatio ja solistinen virtuositeetti. Levyn ohjelmisto koostuu viidestä omasta sävellyksestäni sekä viidestä huolellisesti sovitetusta lainakappaleesta.
Albumi toimii samalla Sibelius-Akatemian tohtorintutkintoni yhtenä taiteellisena osiona.

Viime vuosina olen tullut yleisölle tutuksi Varjokuvan ja Riku Niemi Orchestran basistina. Albumin myötä pääsen tuomaan esille musiikillisia juuriani ja intohimoani jazzmusiikkiin. Olen erittäin ylpeä yhtyeestäni, jossa soittavat kitaristi Tuomo Dahlblom, rumpali Anssi Tirkkonen, vibrafonisti Severi Pyysalo, saksofonisti Mikko Innanen ja trumpetisti Tero Saarti.

Tuure Koski – double bass, Anssi Tirkkonen – drums, Tuomo Dahlblom – guitar (tracks 1–3 and 5–10), Severi Pyysalo – vibraphone (tracks 2–8 and 10), Tero Saarti – trumpet (tracks 2, 3 and 8–10), Mikko Innanen – alto and baritone saxophones (tracks 3, 4, 9 and 10), Recording and mixing by Rami Hänninen at VK-studio. Mastering by Pauli Saastamoinen at Finnvox studios. Produced by Tuure Koski.

Kuvat: Juha Uusitorppa

© ℗: Soljumo
Julkaisuvuosi: 2022

Tuure Koski – Mental models Spotif