You are currently viewing Kyösti Mäkimattila – Milla-tango

Kyösti Mäkimattila – Milla-tango

Kyösti Mäkimattilan sanoin: ”Silloin tällöin minulta kysellään laulujen syntyhistorioista. Tämä kyseinen teksti oli alunperin tilaustyö. Isän onnittelurunoksi tyttärelle ja uunituoreelle vävylle. Laulun muotoon runo muotoutui, kun maestro Pertti Jalonen työsti muutama vuosi sitten albumia ystävälleni, tangokuningatar Heidi Pakariselle.”

Valitsimme juuri tämän laulun Sanat-albumin ensimmäiseksi singleksi, sillä tässä sanotaan aika paljon kaikkea. Ja sävy on toiveikas ja tulevaisuuden suhteen valoisa. Me tarvitsemme nyt sellaisia asioita: kaikesta huolimatta kykyä nähdä maailmassa kauneutta ja ehtymättömiä mahdollisuuksia. Lisäksi Kyösti maalailee: ”Myös ykseyden filosofia on kiinnostanut minua jo vuosia. Tai siis sellainen ajattelu, että kaikki olevainen on samaa, kiehtoo minua suunnattomasti.”

Sanat-albumin studio-orkesteri: Juha Maunu, piano ja taustalaulu, Laura Airola, viulu, Hannu Rantanen, basso, Rami Hänninen, kitara, lyömäsoittimet

Rami Hänninen, VK-studio, äänitys, miksaus – Pauli Saastamoinen / Finnvox, masterointi